Espersens Fond

Projektet har opnået at yde et væsentligt bidrag på tværs af alle projektets komponenter.

Projektet har ført til forbedret sundhed for mødre og nyfødte samtidig med at den generelle sundhedstilstand i landsbyerne er blevet forbedret. Derudover har projektet forbedret hygiejnen og ernæringen i landsbyerne ved at øge adgangen til rent drikkevand og sanitære løsninger. 

I Laos ligger de fleste vandkilder mellem 1-4 kilometer fra landsbyerne og i nogle af landsbyerne ligger den nærmeste brugbare vandkilde over 11 kilometer væk.

Siden projektets start er der blevet etableret vandsystemer i 39 landsbyer, hvilket betyder, at disse landsbyer nu har adgang til rent vand. Opbygningen af vandsystemerne er gjort i tæt samarbejde med landsbyboerne, for at sikre ejerskab og kendskab til hvordan vandsystemerne er opbygget, så de selv kan vedligeholde og reparere dem efter projektets afslutning. 

Siden projektet startede er hjemmefødsler faldet. Ved opstarten af projektet foregik næsten 80 % af alle fødsler i hjemmet, men projektet har bragt dette helt ned på 35 %, hvilket er fantastisk, når man tager i betragtning, hvor fjerntliggende og øde hovedparten af landsbyerne ligger. 65 % af alle fødsler foregår nu med deltagelse af kvalificeret sundhedspersonale såsom jordemoder, sygeplejerske eller læge. Yderligere en fjerdel af hjemmefødslerne sker nu med assistance fra en af de projekttrænede frivillige fødselshjælpere.

En vigtig del af projektet, har været de frivillige, som blev identificeret i de indledende landsbykonsultationer med Røde Kors projektteamet og som efterfølgende er blevet trænet som førstehjælpere og fødselshjælpere. De har oplyst og støttet landsbyerne i forhold til graviditet og mor-barn sundhed samt andre sundhedsrelaterede områder. Dette arbejde er foregået gennem landsbymøder, hjemmebesøg i de forskellige husstande samt støtte under graviditet. 

For at kunne videreføre det gode arbejde under projektet har der bl.a. været øget fokus på organisationsudvikling af Laos Røde Kors. For fortsat at udvikle og opbygge kapaciteten i Laos Røde Kors har projektet gennemført opfølgningstræning af de ansatte under projektet. De ansatte har været gennem coaching og mentorforløb og har derigennem styrket deres kapacitet indenfor de forskellige relevante discipliner under projektet.


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget