“Et opgør med new public management og 30 års overstyring”: Regeringen foreslår et nyt tilsyn med de ældre

De 98 kommunale tilsyn skal nedlægges og det statslige ældretilsyn udfases. I stedet skal der være et tværkommunalt tilsyn med mere fokus på læring. Ældre Sagen og foreningen af Kommunale Velfærdschefer er enig i behovet for en reform af tilsynet.

Der blev også tid til at hilse på nogle beboere, da de fire ministre Mette Frederiksen (S), Troels Lund Poulsen (V), Mette Kierkgaard (M) og Lars Løkke Rasmussen (M) præsenterede regeringens udspil til en ældreform på plejehjemmet Bertram Knudsens Have i Kolding.
Der blev også tid til at hilse på nogle beboere, da de fire ministre Mette Frederiksen (S), Troels Lund Poulsen (V), Mette Kierkgaard (M) og Lars Løkke Rasmussen (M) præsenterede regeringens udspil til en ældreform på plejehjemmet Bertram Knudsens Have i Kolding.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Væk med begge de gamle ældretilsyn og ind med et nyt.

Som del af regeringens ældrereform ønsker regeringen også at indføre et anderledes tilsyn med kvaliteten af plejen på landets plejecentre.

“Vi foreslår at nedlægge de 98 kommunale tilsyn og et statsligt ældretilsyn, så det fremover bliver et både forenklet, men stadigvæk uafhængigt ældretilsyn,” sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag på Plejehjemmet Bertram Knudsens Have i Kolding.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00