Per Larsen
 svarer 
Sophie Løhde

Vil ministeren forholde sig til, at to medlemmer har forladt »Udvalget for en mere værdig død«?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 1017

Vil ministeren forholde sig til, at to medlemmer har forladt »Udvalget for en mere værdig død«, med henvisning til at fokus ikke er på at understøtte en etisk debat om en mere værdig død, men derimod at udarbejde modeller for indførsel af aktiv dødshjælp og assisteret selvmord?
Skriftlig begrundelse:
Spørgeren henviser til debatindlægget »Åbent brev til sundhedsminister Sophie Løhde: Derfor træder vi ud af regeringens udvalg for en mere værdig død« bragt i Kristeligt Dagblad den 21. maj 2024.

Svar fra torsdag den 30. maj 2024

Det er ærgerligt, at to medlemmer har valgt at træde ud af udvalget og dermed ikke deltager i den sidste del af arbejdet med at færdiggøre et refleksionsoplæg.

Jeg har dog forstået, at refleksionsoplægget kommer til at favne de forskellige drøftelser, som medlemmerne har haft undervejs i udvalgsarbejdet, så de to udtrådte medlemmers synspunkter vil blive afspejlet i oplægget. Det er jeg glad for, for det vigtigt, at alle medlemmerne kommer til orde.

Udvalget vil fortsætte sit arbejde og i den forbindelse stadig være debatskabende. Det vil bl.a. ske på årets Folkemøde på Bornholm.

Jeg ser fortsat frem til at modtage oplægget på vegne af regeringen senere på året.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024