Nedergaard åbner for uddannelsesklausuler

SAMRÅD: Undervisningsminister Tina Nedergaard (V) mener modsat sin forgænger Bertel Haarder (V), at kommunerne godt kan stille krav om praktikpladser til de virksomheder, som de handler med.
Tina Nedergaard mener modsat sin forgænger, Bertel Haarder, at kommunerne godt kan bruge sociale klausuler til at skaffe flere praktikpladser.
Tina Nedergaard mener modsat sin forgænger, Bertel Haarder, at kommunerne godt kan bruge sociale klausuler til at skaffe flere praktikpladser.
Marie Dissing Sandahl

Der er ikke andre opgaver, som er vigtigere end at få unge igennem en ungdomsuddannelse og herunder hører også, at de unge skal have en praktikplads.

Tina Nedergaard (V)
Undervisningsminister

I modsætningen til sin forgænger Bertel Haarder mener undervisningsminister Tina Nedergaard, at uddannelsesklausuler er et udmærket redskab for kommunerne i bestræbelserne på at skabe flere praktikpladser til de 8000 unge, der i februar stod uden plads. Der er, som Altinget.dk tidligere har skrevet, intet til hinder i lovgivningen for, at kommunerne kan stille krav om at oprette praktikpladser til de virksomheder, som de handler med.

Det slog Tina Nedergaard fast på et samråd tirsdag i Uddannelsesudvalget.

"Der er ikke andre opgaver, som er vigtigere end at få unge igennem en ungdomsuddannelse og herunder hører også, at de unge skal have en praktikplads," sagde hun til samrådet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00