Analyse af 
Kim Rosenkilde

”Kæmpestor” reform skal gøre op med arven fra Hjort

Regeringens ekspertgruppe på beskæftigelsesområdet vil spare milliarder ved at droppe store dele af de krav til kontrol, sanktioner og aktivering, som har formet indsatserne for ledige i mere end 20 år. Kommuner startede som tabere, men kan ende som vindere.

Formanden for regeringens ekspertgruppe for fremtidens beskæftigelsesindsats, økonomiprofessor Claus Thustrup Kreiner, præsenterede mandag godt 50 anbefalinger til en grundlæggende omlægning af beskæftigelsesindsatsen.<br>
Formanden for regeringens ekspertgruppe for fremtidens beskæftigelsesindsats, økonomiprofessor Claus Thustrup Kreiner, præsenterede mandag godt 50 anbefalinger til en grundlæggende omlægning af beskæftigelsesindsatsen.
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Tilliden skal tilbage i den danske beskæftigelsespolitik.

Både tilliden til at ledige rent faktisk af egen drift ønsker at komme i arbejde. Og tilliden til at den enkelte kommune og dens medarbejdere er i stand til at organiserer den mest effektive lokale beskæftigelsesindsats.

Det er grundtonen på tværs af de godt 50 anbefalinger, som regeringens ekspertgruppe for fremtidens beskæftigelsesindsats offentliggjorde sidst i juni.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024