Ngo’er jubler over coronapakke, men flere forudser større støttebehov

REAKTION: Lederne af fem toneangivende danske ngo'er roser den nye 650 millioner kroner store støttepulje til kampen mod covid-19 i de fattigste lande for både timing og nødvendig fleksibilitet. Men behovet for hjælp kan snart blive endnu større, vurderer flere. 

Foto: Suleiman Mbatiah/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Ros, ros og atter ros. 

Den 650 millioner kroner store hjælpepakke, som et bredt flertal i Folketinget torsdag morgen lagde frem, får særdeles pæne ord med på vejen fra lederne af fem af landets største udviklings- og nødhjælpsorganisationer. 

“Det er super godt, at man skynder sig at få etableret en hjælpepakke, der kan afhjælpe nogle af de umiddelbare behov ude i verden til gavn for flygtninge og fordrevne,” siger Charlotte Slente, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

“Det er rettidig omhu at komme ud nu og gøre det hurtigt. Vi er mange, som er i gang, og som har omprogrammeret en hel masse og kan gøre mere, hvis vi får flere penge. Det har et bredt flertal i Folketinget nu gjort muligt,” siger generalsekretær i Dansk Røde Kors Anders Ladekarl.  

Også Julie Koch, der er international direktør i Mellemfolkeligt Samvirke, er glad for aftalen. 

“Coronakrisen er ikke bare en sundhedskrise. Fattige mennesker kan ikke isolere sig og lade være med at arbejde. Så vil de sulte. Derfor fortjener regeringen og det brede flertal i Folketinget ros for at reagere hurtigt og med fokus på de mest sårbare og udsatte grupper,” siger hun i en pressemeddelelse.

{{toplink}}

Positivt med fleksible penge
Hjælpepakken på i alt 650 millioner kroner er delvist finansieret af den standbypulje på en milliard kroner, som udviklingsminister Rasmus Prehn (S) præsenterede i sidste uge.

Ud af de 650 millioner kroner går 125 millioner kroner til Udenrigsministeriets partnerorganisationer og deres arbejde for at begrænse coronakrisen i verdens fattigste lande. 

0:000:00