Debat

Udviklingschef: Cepos skyder med forkerte påstande

REPLIK: Det er lærernes afgørelse og valg at sætte mål for deres elever, og de kan være forskellige fra elev til elev eller ens for flere elever. Det er ikke ideologi, men didaktik, skriver VIA University Colleges udviklingschef, Andreas Rasch-Christensen.

VIA University Colleges forsknings- og udviklingschef,&nbsp;Andreas Rasch-Christensen, tager til genmæle overfor&nbsp;Cepos'&nbsp;forskningschef, Henrik Christoffersen.<br>
VIA University Colleges forsknings- og udviklingschef, Andreas Rasch-Christensen, tager til genmæle overfor Cepos' forskningschef, Henrik Christoffersen.
Foto: Pressefoto, VIA
Line Jenvall
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Andreas Rasch-Christensen
Forsknings- og udviklingschef ved VIA University College

Forleden bragte Altinget en klumme af Cepos' forskningschef, Henrik Christoffersen. I den beskriver han, at jeg argumenterer imod, at der skal være individuelle mål for skolens elever.

Det gør jeg i sagens natur ikke. Eleverne har jo deres mål i de obligatoriske elevplaner, og på den måde er der mål for alle elever.

Der kan selvfølgelig være grupper af elever, der har samme mål. At man skal læse tekster og bruge dem i hverdagssammenhænge i danskundervisningen i indskolingen kan gælde for mange elever.

Fakta
Vil du blande dig i debatten?
Send dit indlæg til [email protected].

Målet betyder jo ikke, at de lærer eller kan det samme.

Følgelig går læreren også i dialog med eleverne om, hvor undervisningen har bragt dem hen, og hvordan der kan arbejdes videre fremadrettet. Men det betyder ikke, at målene skal være forskellige for alle elever.

At man skal læse tekster og bruge dem i hverdagssammenhænge i danskundervisningen i indskolingen kan gælde for mange elever. Målet betyder jo ikke, at de lærer eller kan det samme.

Andreas Rasch-Christensen
Forsknings- og udviklingschef hos VIA University College

Målene kan også konkretiseres eller ændres for enkelte elever, men det er lærerens afgørelse og valg. Det er ikke ideologi. Det er didaktik.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024