EU-podcast: Europas topledere ignorerer Trump og lykønsker Joe Biden

PARLAMENTET #104: Europæiske regeringer glæder sig over udsigten til både en ny amerikansk præsident, et kompromis om fremtidens budget og – forhåbentlig – en snarlig vaccine mod covid19. Hør om det hele i denne uges podcast fra Bruxelles.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Acast | Spotify

”Vi håber virkelig på en ny begyndelse.”

Sådan siger en af topcheferne i Tysklands udenrigsministerium, statssekretær Miguel Berger, i denne uges udgave af Altingets europæiske podcast.

I et sjældent interview fortæller en af Berlins øverste diplomater, der blandt andet arbejder med europapolitik for udenrigsminister Heiko Maas, om Berlins glæde over udfaldet af det amerikanske præsidentvalg.

”Udenrigsminister Maas taler om en slags ’new deal’ mellem EU og USA. Når man ser på FN og hele den multilaterale verdensorden, så har Joe Biden allerede sagt, at USA vil komme tilbage i klimaaftalen fra Paris,” siger Miguel Berger:

”Vi bør også gøre en ende på alle disse stridigheder om handel, som vi i de senere år har haft med USA om aluminium og stål. Vi bør nu i fællesskab fokusere på at reformere Verdenshandelsorganisationen (WTO) og tackle de udfordringer, som Kina og andre udgør.”

Hør Emma Qvirin Holsts interview med statssekretær Berger i en udsendelse, hvor Thomas Lauritzen og Rikke Albrechtsen vender og drejer de europæiske reaktioner på USA’s valg.

Du kan også blive klogere på, hvorfor det kan få stor betydning for Brexit, at Joe Biden nu er på vej til Det Hvide Hus.

Podcasten runder samtidig EU’s forhåbninger til en vaccine mod covid19, som snart skulle være klar hos medicinalfirmaerne BioNTech og Pfizer.

Og så kan du høre analysen af det kompromis om EU’s fremtidsbudget og genopretningsplan, som Europa-Parlamentet netop har lavet med det tyske formandskab.

Trods pandemien bobler Bruxelles af forhandlinger og beslutninger, mens også forhandlingerne om fremtidens forhold til Storbritannien nu er i en afsluttende fase.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Acast | Spotify

Forrige artikel Podcast: Corona har ændret regeringens drejebog for klimaet Podcast: Corona har ændret regeringens drejebog for klimaet Næste artikel Podcast om stigende udgifter til SU: Skal Danmark tage kampen op med EU-domstolen? Podcast om stigende udgifter til SU: Skal Danmark tage kampen op med EU-domstolen?