Ellen Trane Nørby
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Ellen Trane Nørby (V) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, hvem der leverer på praktikpladser

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 120, Spørgsmål 18
Vil ministeren redegøre for, hvornår den åbenhed, som ministeren under førstebehandlingen den 15. december 2020 gav tilsagn om overfor Folketingets partier i forhold til, hvem der leverer på praktikpladser, og hvem der ikke gør, vil begynde, og videre oplyse hvor ofte, der bør ligge en opfølgning herpå til netop Folketingets partier?

Svar fra fredag den 18. december 2020
Det praktikpladsafhængige AUB-bidrag opgøres for et kalenderår ad gangen. Jeg finder det derfor umiddelbart mest naturligt, at AUB udarbejder en opgørelse én gang om året, når årsopgørelsen for alle ca. 60.000 arbejdsgivere omfattet af ordningen er opgjort og udmeldt.

Ministeriet vil gå i dialog med AUB om, at der udarbejdes en sådan opgørelse for første gang for året 2020. Årsopgørelserne for 2020 foretages i løbet af foråret 2021. Der vil i den forbindelse skulle være dialog med AUB om, hvordan udarbejdelsen af en sådan opgørelse prioriteres i forhold til udviklingen af de ændringer i det praktikpladsafhængige AUBbidrag, der foreslås indført med nærværende lovforslag, og de øvrige elementer af trepartsaftalen om flere lærepladser og entydigt ansvar.

18. december 2020 Sags nr.: 20/250
0:000:00