De Anbragtes Vilkår kritiserer lovforslag, som førstebehandles onsdag

Selvom partierne bag den endelige aftale har foretaget enkelte justeringer, er De Anbragtes Vilkår fortsat stærkt bekymrede over, at et flertal af Folketinget nu vil styrke fagpersoners mulighed for at bruge fysisk magt over for anbragte børn. Vi frygter, at magtanvendelse bliver en integreret del af hverdagen, lyder det.

Regeringen indgik i sidste uge en aftale med R, LA og K, som allerede onsdag førstebehandles i Folketinget. De Anbragtes Vilkår er stærkt kritiske over for planerne om at styrke muligheden for at bruge fysisk magt over for anbragte børn.
Regeringen indgik i sidste uge en aftale med R, LA og K, som allerede onsdag førstebehandles i Folketinget. De Anbragtes Vilkår er stærkt kritiske over for planerne om at styrke muligheden for at bruge fysisk magt over for anbragte børn.Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Trods enkelte justeringer i den endelige aftale er De Anbragtes Vilkår fortsat skeptiske over for Folketingets planer om at øge fagpersoners mulighed for at anvende fysisk magt over for anbragte børn. 

“Vi er bekymrede for, at man træder 10 skridt tilbage i synet på børn og unge” siger forkvinde Fransiska Mannerup. 

I februar sendte regeringen et lovudkast i høring, som lagde op til, at personale på opholdssteder og døgninstitutioner kan “anvende fysisk magt” over for anbragte børn og unge for fratage “euforiserende stoffer og “alkohol”. 

0:000:00