De unge og rige rykker til byen

BYUDVIKLING: Københavns nye boligområder indtages af de unge, de rige og børnefamilierne. Kommunen har brug for ressourcerne, men det risikerer også at slå bylivet ihjel, lyder analysen fra to eksperter.
Tyson W. Lyall

De nye tal afspejler umiddelbart en generel velstandsstigning i samfundet, men problemet er, at byen mister sin dynamik, hvis ikke beboerne blandes mere.

John Pløger
Lektor, RUC

Stenbroen bliver langsomt afløst af grønne pletter i byen, og mursten og beton afløses af moderne arkitektur og glasfacader. København er blevet en velhavende storby, der domineres af en ressourcestærk del af Danmarks befolkning.

Nye tal fra Danmarks Statistik og Københavns Kommunes Koncernservice viser således, at det er unge og børnefamilier med høje indkomster og lange uddannelser, der vælger at bosætte sig i Københavns nye byområder. Tallene er baseret på undersøgelser af tre såkaldte udviklingsprojekter under By og Havn. I dette tilfælde er det Ørestaden, Amerika Plads og Sluseholmen.

Skal vænne sig til forandring
Selvom de nye områder i byen indtages af den øvre middelklasse, er der ikke nogen grund til at råbe vagt i gevær, mener forskningschef Hans Thor Andersen fra Statens Byggeforskningsinstitut (Sbi). Han erkender dog, at udviklingen umiddelbart kan tolkes således, at der nu bliver mindre plads til københavnere med få økonomiske midler.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00