Alex Vanopslagh skal tilbagebetale 30.000 kroner i boligsag

Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, skal tilbagebetale 30.000 kroner, fordi han ikke har overholdt reglerne om dobbelt husførelse.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jonas Fredborg

Folketingets administration har besluttet, at LA-leder Alex Vanopslagh skal tilbagebetale 30.000 kroner, fordi han har brudt Folketingets regler for dobbelt husførelse.

Det oplyser Liberal Alliance til Ekstra Bladet.

Partiformanden erkendte allerede i september, at han ikke havde overholdt reglerne om dobbelt husførelse, fordi han havde opholdt sig for lidt i sin lejlighed i Struer, hvortil han ellers skiftede adresse i 2020.

Det er nemlig påkrævet, at folketingspolitikere opholder sig på deres officielle adresser de fleste dage på året, hvis de skal have stillet en lejlighed til rådighed i København.

Alex Vanopslagh vurderer selv, at han har brugt mellem 60 og 80 dage om året på adressen i Struer.

Regningen på 30.000 kroner dækker kun dobbelt husførelse i 2021, da der ifølge Ekstra Bladet fortsat er ved at blive indhentet oplysninger hos Københavns Kommune for 2020 og 2022.

Alex Vanopslagh har både opsagt sin lejlighed i Struer og medlemsboligen i København, efter Information i september første gang skrev om politikerens boligforhold.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

0:000:00