Carsten Hansen blev overdraget boligområdet

REPORTAGE: Benedikte Kiærs (K) tid som socialminister nåede sin ende, da hun overdrog sit ministerium til den nye social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) og minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S). Overdragelsen bød på gaver og kække bemærkninger.
Foto: Casper Andersen/Altinget.dk

Vi vil sætte fokus på ghettodelen. Vi kan altid diskutere VK-regeringens ghettoindsats, men vi kan ikke leve med områder, der lever parallelt med resten af samfundet. Det er vigtigt, vi får gjort noget ved de udsatte boligområder. Det er vigtigt, vi får skabt en bedre integration.

Carsten Hansen
Minister for By, Bolig og Landdistrikter
Den stod på marathontaler i Socialministeriet. Benedikte Kiær (K) skulle overdrage sit ministerium til den nyudnævnte social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) og boligområdet til den nyudnævnte minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S).

Seancen blev indledt af Socialministeriets departementschef, Jesper Zwisler, der hurtigt fik konstateret, at Benedikte Kiær havde været i ministeriet alt for kort tid. Efterfølgende meddelte han Carsten Hansen, at han var ked af, at Socialministeriet mistede boligområdet

"Det giver meget god mening at lægge de områder sammen. Men når det er sagt, vil jeg også godt have lov at sige, at jeg er ked af, at det bliver delt op, fordi jeg synes, at bolig og socialområdet hænger rigtig godt sammen," sagde Jesper Zwisler

Gaver og kække ord
Siden stod den på gaver og taler fra de nye ministre. Carsten Hansen kunne efter en mindre smutter, hvor han referede til Benedikte Kiær som Henriette Kiær, gå derfra med et lego-bokssæt og en lige højre til den tidligere socialminister.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00