Flere “følelseskolde” tal om land og by er på vej: “Debatten er præget af synsninger”

Der skal mere viden ind i debatten om land og by for at gøre op med myter og unuancerede påstande. Det mener folkene bag et nyt forskningsprojekt, der vil kortlægge forskelle og ligheder på tværs af landets kommuner. 

Et nyt forskningsprojekt hos Københavns Universitet og Danmarks Statistik vil udvikle et omfattende register over land-by relationen på en række forskellige områder, herunder sundhed, uddannelsesniveau og indkomst, fortæller Simon Kjær Hansen, der står i spidsen for projektet.
Et nyt forskningsprojekt hos Københavns Universitet og Danmarks Statistik vil udvikle et omfattende register over land-by relationen på en række forskellige områder, herunder sundhed, uddannelsesniveau og indkomst, fortæller Simon Kjær Hansen, der står i spidsen for projektet.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Butikker, skoler og lægehuse forsvinder fra provinsbyerne. Folk bor på landet, fordi de ikke har råd til en bolig i byen. Og folk fra de fine saloner i storbyerne ved ikke noget om livet uden for bygrænserne.

Det er nogle af de fordomme, som et hold eksperter hos Crown Princess Mary Center fra Københavns Universitet og Danmarks Statistik ønsker at kaste nyt lys over.

I et nyt projekt om forholdet mellem land og by håber de på at kunne afkræfte eller nuancere nogle af de etablerede sandheder, de ofte støder på i den offentlige debat. Det fortæller Simon Kjær Hansen, der er centerleder for Crown Princess Mary Center, der står for projektet sammen med Danmarks Statistik.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00