Flertal vil skærpe krav til brandsikkerhed i plejeboliger

SIKKERHED: Et flertal i folketinget vil have tidsbegrænset dispensationer og indført en certificeringsordning til behandlingen af brandsikkerhed i plejeboliger.

Foto: Preben Madsen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det lovpligtige brandsyn i plejeboliger skal udvides, og dispensationer fra bygningsreglementets brandkrav skal tidsbegrænses. Det er hovedelementerne i et krav fra Folketinget til regeringen.

Mindst 34 ældre er omkommet i brande på plejecentre siden 2014. Og efter en dødsbrand i et plejecenter på Djursland kostede tre ældre kvinder livet i august, er emnet kommet på den politiske radar.

I forbindelse med en hasteforespørgsel i Folketinget torsdag samlede et flertal bestående af DF, R, LA, ALT og K sig om at øge kravene til brandsikkerheden.

Dokumentation

Fakta
 

Forslag fra Dansk Folkeparti, Radikale, Konservative og Alternativet: 

Folketinget tager brandsikkerhedsproblemerne i plejeboliger meget alvorligt, og regeringen forpligtes til at iværksætte tiltag til styrkelse af sikringen mod brand. Dispensationer fra bygningsreglementets brandkrav skal tidsbegrænses, og det lovpligtige brandsyn i plejeboliger udvides. Med iværksættelsen af certificeringsordningen sikres det, at teknisk byggesagsbehandling vedrørende brandforhold fremover varetages af godkendte virksomheder.


Forslag fra Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten

"Folketinget tager brandsikkerhedsproblemerne i plejeboliger meget alvorligt og forventer, at regeringen yderligere styrker brandsikkerheden gennem konkrete tiltag, herunder tidsbegrænsede dispensationer fra bygningsreglementets brandkrav og udvidelse af lovpligtige brandsyn, f.eks. med udgangspunkt i de kommunale beredskabers erfaringer. Folketinget opfordrer kommunerne til at benytte mobile brandsikringsanlæg til ikkebrandsikrede boliger for rygere."


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024