Støjberg om angreb på Mette Frederiksen: Jeg oplever også skub og spytklatter

Inger Støjberg udtrykte sin ubetingede støtte til statsministeren efter sidste uges overfald og delte sine egne erfaringer med verbale og fysiske angreb.

Inger Støjberg var den første partileder, der holdt tale på årets folkemøde i Allinge.
Inger Støjberg var den første partileder, der holdt tale på årets folkemøde i Allinge.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Det fysiske overfald, som statsminister Mette Frederiksen (S) fredag blev udsat for i København, "må på ingen måde bagatelliseres". 

Sådan lød det fra Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, da hun som den første af partilederne holdt tale på Folkemødet torsdag formiddag.

"Der bør lyde en alarmklokke hos os alle sammen," slog hun fast.

Voldsmanden, der slog Mette Frederiksen, krydsede en rød linje

Inger Støjberg (DD)
Partiformand

Her delte hun også sine egne erfaringer fra livet som toppolitiker. For der er sket en ændring de senere år, hvor angrebene fandt sted online. De er nu "flyttet ud på gaden", sagde hun.

"Jeg bliver også råbt efter på gaden. Ligesom jeg også har oplevet skub, spytklatter og for nogle måneder siden blev en mand idømt en fængselsstraf for at have kylet noget væske i nakken af mig," sagde hun og fortsatte:

"Jeg har bare været heldig at kunne holde det for mig selv, og jeg har aldrig ønsket at give voldsmændene den opmærksomhed, som det vil få, hvis det kom ud i offentligheden."

"Det valg havde statsministeren ikke i fredags, fordi det foregik på åben gade og med mange mennesker som tilskuere," tilføjede hun.

Røde linjer

Normalt spiller statsministeren og DD-formanden ikke på det samme politiske hold. Det fremhævede Inger Støjberg også selv.

Læs også

"Men hun er vores statsminister, og hun udfører et job, som hun er valgt til. Og man kan være enig eller uenig i den politiske linje, som hun ligger, men voldsmanden, der slog Mette Frederiksen, krydsede en rød linje," sagde hun fra Hovedscenen i Allinge.

Herefter reflekterede hun over at både hun selv men også politikere som Pia Kjærsgaard og Naser Khader har – og har haft – behov for livvagter igennem mange år. Hun nævnte også det nye skudangreb på Slovakiets premierminister.

"Tiden er ganske enkelt kommet til, at vi tager udviklingen lidt mere alvorligt, end vi har gjort hidtil," sagde hun.

Svirp til Folkemødets direktør

Inger Støjberg benyttede også lejligheden til at stemple ind i debatten om, hvordan demonstranter og aktivister, der afbryder debatter og taler på Folkemødet, skal håndteres.

"Jeg kan ligeså godt sige det lige ud. Jeg er lodret uenig med Folkemødets direktør," sagde Støjberg med henvisning til Folkemødets opfordring til at invitere aktivister og demonstranter på scenen, hvis de afbryder et arrangement.

"Jeg synes ærligt talt, at det er både upassende og en hån imod de uskyldige israelske gidsler, der sidder fanget i Gaza," tordnede hun og slog fast, at den opførsel ikke vil udløse taletid i Danmarksdemokraternes "saloon" på Folkemødet.

"Så får man en pæn og venlig henstilling om at smutte hjem til Nørrebro," sagde hun.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partiformand (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024