Sigurd Agersnap
 svarer 
Jeppe Bruus

Sigurd Agersnap (SF) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, om at foretage typeberegninger for effekten af de ændrede skatteregler for ejerboliger for årene 2024, 2026 og 2030 samt dekomponere den samlede boligbeskatning, skattelettelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 113, Spørgsmål 5
Skatteministeriet har fremlagt typeberegninger for effekten af de ændrede skatteregler for ejerboliger, jf. den såkaldte boligskatteberegner på ministeriets hjemmeside. Ministeren bedes foretage beregningerne for årene 2024, 2026 og 2030 samt dekomponere den samlede boligbeskatning, skattelettelse, tilbagebetaling, skatterabat i den del, der kan henføres til hhv. grundskyld og ejendomsværdiskat og herunder redegøre for effekten af indefrysningsordningen.

Svar fra tirsdag den 16. maj 2023
En sådan udvidelse af Skatteministeriets typeberegninger for ejerboliger vurderes yderst omfangsrig, da skattelettelser, tilbagebetaling og skatterabat ikke i de nuværende eksempler er fordelt på hhv. grundskyld og ejendomsværdiskat. Det er derfor ikke muligt at udarbejde de ønskede udvidelser inden for svarfristen.

Derudover foreligger der ikke modelvurderinger til beregning af ejendomsskatterne i 2026 og 2030. Dermed vil illustrationer af virkningerne for 2026 og 2030 skulle baseres på fremskrivningerne med den forventede boligprisudvikling. Dette vil indebære, at eksemplernes resultater for 2026 og 2030 primært vil afspejle effekten af den forudsatte fremtidige boligprisudvikling.

0:000:00