Trine Pertou Mach
 svarer 
Jeppe Bruus

Forventer ministeren, at det bliver dyrere at bo i almene boliger?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 113, Spørgsmål 74

Vil ministeren redegøre for, om det forventes at blive dyrere at bo i almene boliger, jf. høringssvaret fra BL – Danmarks Almene Boliger? Vil ministeren desuden kommentere på den bekymring, som Lejernes Landsorganisation rejser i høringssvarene vedrørende situationer, hvor myndighederne fejlagtigt undlader at anvende stigningsbegrænsnings­reglen for den ejendom, lejere bor i? Endvidere bedes ministeren vurdere forslaget om at styrke lejeres retsstilling ved myndighedsfejl.

Svar fra onsdag den 17. maj 2023

Der henvises til svaret på spørgsmål 17 til L 113 vedr. lovforslagets konsekvenser for beskatningen af de almene boliger.

Lovforslagets formål er at udmønte boligskatteforliget. Det falder uden for rammerne af boligskatteforliget og dermed lovforslaget at berøre den indbyrdes retsstilling mellem lejere og udlejer.

Hertil bemærkes det, at lejeloven hører under Social-, Bolig- og Ældreministeriets ressort.

0:000:00