Snit af målinger: Socialdemokratiet nærmer sig niveauet før OK18

RISBJERGSNITTET: Socialdemokratiet står til det bedste valgresultat siden februar 2018, og inden dramaet om en ny offentlig overenskomst brød ud i lys lue.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Hvis der var folketingsvalg i dag, tyder meget fortsat på, at oppositionen ville overtage magten i Danmark.

Ifølge det nyeste snit af målinger, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget, står oppositionspartierne til at få 51,6 procent af stemmerne, hvilket bliver omvekslet til 92 mandater i Folketinget.

Dermed fortsætter den røde blok den føring, den har holdt i samtlige målingssnit siden september 2016, hvor Dansk Folkeparti kom under pres i kølvandet på sagerne om brug af EU-støttekroner i regi af Meld og Feld.

Dokumentation

Kvalitetsvejet gennemsnit af meningsmålinger fra Voxmeter/Ritzau, YouGov/MetroExpress, Epinion/DR og Norstat/Altinget gennemført i den seneste måned.

I alt er der 4.659 interviews med i seneste opgørelse (fraregnet ved ikke-svar). Ændringer er beregnet som summen af den absolutte forskel i partier tilslutning fra det forrige snit divideret med to. Dvs. hvor mange procent, der skal flyttes, for at få det nye snit.

Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med, at det op til valget ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger.

Den statistiske usikkerhed på snittet for de enkelte partier er højest +/- 1,3 procentpoint.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00