Vælgerne blåstempler S-ministrene

MINISTERMÅLING: Ministrene i Mette Frederiksens nye regering får betydeligt bedre karakterer end tidligere regeringer. Statsministeren topper listen suverænt.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Det er stadig hvedebrødsdage for statsminister Mette Frederiksens regering. Mens der var massiv skuffelse hos vælgerne allerede fra Thorning-regeringens start, og Løkkes regeringer altid slæbte rundt på massive bundskrabere, ser det betydeligt mere lovende ud for den nye socialdemokratiske mindretalsregering.

Det viser en ny Norstat-måling udført for Altinget og Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor vælgerne er blevet bedt om at give de 20 ministre karakterer fra plus 5 til minus 5.

Som noget enestående i den slags målinger får næsten alle ministrene positive karakterer.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt
I juni blev der dannet en ny socialdemokratisk regering. Hvordan bedømmer du de enkelte ministres indsats på en skala, hvor minus 5 står for den meget dårlige præstation, og plus 5 står for den meget gode præstation?

(Giv et tal til hver af de ministre, du synes, du kan bedømme. Ellers kryds af ud for feltet "Kan ikke bedømme").

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget og Jyllands-Posten blandt 1.205 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 24.10-28.10.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00