Pittelkows hårdtslående manifest

ANMELDELSE: Ralf Pittelkow har skrevet en skarp og underholdende erindringsbog, men han ignorerer de seneste par års udvikling på venstrefløjen.
Ralf Pittelkow langer i sin nye bog hårdt ud mod de udemokratiske tendenser i "de definerende klasser".
Ralf Pittelkow langer i sin nye bog hårdt ud mod de udemokratiske tendenser i "de definerende klasser". Foto: People´sPress
Erik Holstein
Foto: Altinget.dk
Foto:

Samfundet er præget af en befolkning, som diskuterer de forkerte ting og drager de forkerte konklusioner. Derfor kan de politisk korrekte i de definerende klasser ikke bare lade folkestyret gå sin gang.

Ralf Pittelkow
Om den politisk korrekte tilgang til folkestyret

<img align="left" src="@nyimg=4882@" /><img align="left" src="@nyimg=4882@" /><img align="left" src="@nyimg=4882@" /><img align="left" src="@nyimg=4882@" />           

Det er langtfra et ydmygt selvopgør, kommentatoren og forfatteren Ralf Pittelkow har gang i med sin nye selvbiografi. Han erkender egne fejltagelser, bevares, men han bruger frem for alt bogen som en platform for sin kamp mod den politisk korrekte elite, han afskyr.

"Mit liv som dansker" er en hybrid mellem en traditionel selvbiografi og en politisk konklusion på de sidste 50 års danmarkshistorie. Det er en svær øvelse i én og samme bog at beskrive opvæksten i Sønderborg og Muhammed-krisens dybere lag, men det lykkes faktisk overraskende godt. Bogen drives frem af et - journalistisk - mundret sprog og krydres af Pittelkows bastante og polemiske stil.

Den totalitære tænkning
Pittelkow forsøger at forklare - og retfærdiggøre - hvad der drev ham fra ungdomsoprøret og VS, over SF, over Socialdemokraterne til den borgerlige side (som han ganske vist ikke formelt har tilsluttet sig, men som indlysende tilhører i dag).

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00