Analyse af 
Erik Holstein

Svagt tilknytningskrav bag andre stramninger

ANALYSE: En ulogisk tolkning af tilknytningskravet har betydet, at effekten af kravet drastisk formindskes. I stedet er der ad flere omgange indført rigide opstramninger, der også rammer personer, ingen havde ønsket at ramme.
Erik Holstein

De nye stramninger vil medføre en række "bifangster", selvom alle ved, at det ikke er en etnisk dansk mands ægteskab med en thailandsk kvinde, der skaber risiko for parallelsamfund med kriminalitet og religiøs ekstremisme.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget.dk

Hvis en herboende andengenerations-indvandrer af marokkansk afstamning skal giftes med en marokkansk pige bosiddende i Marokko - hvor har dette kommende ægtepar så størst tilknytning: Danmark eller Marokko?

Svaret på spørgsmålet er overraskende. Og det er en af hovedårsagerne til, at udlændingeloven gennem de sidste ni år er blevet forsynet med stramninger, som  har en række utilsigtede bivirkninger.

Uheldige omkostninger
Ingen har haft intentioner om at forhindre en ung dansker på 22 år i at blive ægtefællesammenført med f.eks. en japansk eller australsk kæreste. Men det blev en følge af opstramningen i 2002, og i årene efter kunne man se snesevis af eksempler i medierne på unge ægtefæller, der uden saglig grund blev hindret sammenføring i Danmark.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00