Alle ministerier skal spænde livremmen ind

FINANSLOV: Alle ministerierne skal spare fem procent på drift og løn de næste to år. I alt skal der spares 900 mio. kr. om året i centraladministrationen. Fyringer kan formentlig ikke undgås.
Jørgen Skadhede
Embedsmænd i ministerier og styrelser kan godt forberede sig på at spænde livremmen ind. Centraladministrationen skal spare næsten en milliard kr. om året på løn og drift.

Alle ministerier skal samlet set spare fem procent af driften de næste par år svarende til 900 mio. kr. om året. Besparelserne skal være halvvejs i mål i 2012 og være fuldt indfaset i 2013.

Det er en del af de indtægter, som den nye regering skaffer med sit finanslovsforslag. Forslaget om besparelser i centraladministrationen overtager Thorning-regeringen fra den tidligere regering, der ville bruge pengene på at finansiere bolig-job-ordningen, der blev vedtaget i Folketinget før sommerferien.

Dengang stemte De Radikale imod, mens S og SF stemte for lovforslaget om bolig-job-ordningen, der nu får lov at fortsætte med den nye regering.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00