Debat

Hizb ut-Tahrir: Ekstremistiske socialdemokrater fremstiller alle muslimer som samfundsfjender

Veluddannede muslimer med arbejde, bolig, turpas til foreningslivet og pletfri straffeattest er den nye samfundsfjende, hvis skal man tro Socialdemokratiet. Men de skævvrider selv fakta og lever ikke op til egne værdier, skriver Elias Lamrabet, der er uddannet læge og medierepræsentant for Hizb ut-Tahrir Danmark.

Socialdemokraterne Kaare Dybad Bek og Frederik Vad er farlige for samfundet med deres tanketyranni, skriver Hizb ut-Tahrir.
Socialdemokraterne Kaare Dybad Bek og Frederik Vad er farlige for samfundet med deres tanketyranni, skriver Hizb ut-Tahrir.Foto: Asger Ladefoged og Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Elias Lamrabet
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

For nyligt blev der igen blæst til værdikamp fra Folketingets talerstol. Denne gang var det Socialdemokratiets udlændingeordfører, Frederik Vad, der erklærede:

"Et parallelsamfund er ikke længere kun et boligområde i Ishøj. Det kan også være et kantinebord i en statslig styrelse. Det kan også være et apotek i Nordsjælland."

Efter at være blevet beskyldt af egne partifæller for at skabe grobund for racisme, svarede ordføreren, at det er veluddannede folk som undertegnede, han advarede imod:   

"Vi har set eksempler på nogle mennesker, som har taget lange uddannelser, men som bruger deres sprog og deres karisma til at promovere værdier, som undergraver det samfund, vi har i Danmark. Det kunne for eksempel være Hizb ut-Tahrirs talsperson."

Han blev efterfølgende bakket op af udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybad Bek (S), der, også med henvisning til undertegnede, skrev følgende i en kommentar til DR:  

"Jeg synes, der er en rystende naivitet i den offentlige debat. Og en manglende erkendelse af at en lang uddannelse og et godt job ikke er nogen garanti for ægte integration. Talsmanden for Hizb ut-Tahrir er mig bekendt læge, og den forrige var ingeniør."

Om Hizb ut-Tahrir

Hizb ut-Tahrir er et globalt islamistisk politisk parti. 

Partiets erklærede mål er at oprette et islamisk kalifat baseret på islamisk lovgivning, sharia. Partiet er imod demokrati som styreform.

Hizb ut-Tahrir har afdelinger i flere både mellemøstlige og vestlige lande.

Partiet kom til Danmark i 1990'erne. Det oplyses ikke, hvor mange medlemmer partiet har i Danmark. 

Fjendtligt syn på grund af religion

Med ovenstående udtalelser gør regeringen det klart, at den nærer et fjendtligt syn på enhver muslim, der ikke bekender sig til et sekulært eller liberalt tankesæt.

Den betragter sågar enhver muslim, uagtet hvor meget vedkommende måtte bidrage til samfundet, som en samfundsfjende, såfremt personen ikke abonnerer på samme verdensanskuelse som Kaare Dybvad Bek, Frederik Vad og deres ligesindede.  

Med andre ord, er der et udtalt ønske om noget, der minder om kinesiske tilstande, hvor der kun er plads til statens egen monokultur. Enhver, der bekender sig til en anden kultur, betragtes som en femtekolonne!

Der er et udtalt ønske om noget, der minder om kinesiske tilstande, hvor der kun er plads til statens egen monokultur.

Elias Lamrabet
Medierepræsentant, Hizb ut-Tahrir Danmark

Der er altså i realiteten ikke plads til, at muslimske borgere kan være overbeviste om andre grundlæggende tanker end regeringens.

Ifølge udlændinge- og integrationsministerens logik er man enten "rystende naiv" eller ligefrem i færd med at undergrave samfundet, hvis man er man uenig med ham.

Det er imidlertid Kaare Dybad Bek og Frederik Vad, der, med deres tanketyranni, er farlige for samfundet.

Mens Frederik Vad manipulerede med en svensk rapport for at tegne et løgnagtigt billede af muslimer med en påstået "herskerattitude", er det ham selv, der stiller sig frem som hersker og vil diktere, hvad muslimer skal tro på for at blive accepteret i samfundet og være godt nok integreret.

Regeringen er sekulære ekstremister

Socialdemokraterne er tilsyneladende løbet tør for påskud i deres krampagtige værdikamp mod muslimer, eftersom de forsøger at skræmme befolkningen fra højtuddannede og hårdtarbejdende muslimske borgere. 

Læs også

I de fleste samfund vil beskæftigelse og uddannelse blive anset som succeskriterier, men ikke hos de sekulære ekstremister i Socialdemokratiet og Danmarks regering. 

En stor del af muslimske efterkommere betragter imidlertid islam som det mest betydningsfulde for deres identitet. Måske endda i højere grad end deres forældre og bedsteforældre, som migrerede til Europa fra lande, der som følge af koloniseringen blev tvangssekulariseret og dømt til at blive fejlslagne stater. 

Virkeligheden er, at muslimerne ganske enkelt ikke er blevet mødt med tilfredsstillende argumenter for, eller overbevisende grunde til, at give afkald på deres islamiske identitet.

Vi mødes derimod mere end noget andet af marginaliserende betegnelser, diskriminerende politik og mistænkeliggørende retorik, selvom de fleste af os gør vores bedste for at bidrage positivt til samfundet.

Opfordring til at mødes til debat

Man må til enhver tid insistere på, at ens værdisæt ikke bør bestemmes af den bredde- eller længdegrad, man tilfældigvis befinder sig på. 

Socialdemokratiets udlændingeordfører bør derfor stå frem og debattere med os, hvis han mener, at hans værdier er bedre end de islamiske.

Ens værdisæt ikke bør bestemmes af den bredde- eller længdegrad, man tilfældigvis befinder sig på. 

Elias Lamrabet
Medierepræsentant, Hizb ut-Tahrir Danmark

I stedet for at gemme sig bag en værdimæssig herskerattitude, dæmonisering og misbrug af en svensk rapport, opfordrer jeg Frederik Vad til at stille op til en debat med Hizb ut-Tahrir og argumentere for, hvorfor han mener, at hans kultur er mest overlegen. 

Den islamiske kultur tilbyder en meningsfuld livstilværelse, respekt for ældre, et harmonisk familieliv, ægte medmenneskelighed, moralsk anstændighed, kollektiv ånd, kvindeværdighed og en balanceret prioritering af åndelige, moralske, materielle og menneskelige værdier.

Et værdisæt der har tiltrukket massevis af etniske danskere til islam.

Spørgsmålet er: Hvad har Socialdemokratiet og regeringen at tilbyde andet end mistænkeliggørelse af anderledestænkende og undergravning af egne påståede værdier?

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Elias Lamrabet

Medierepræsentant, Hizb ut-Tahrir Danmark

Frederik Vad Nielsen

Udlændinge- og integrationsordfører, MF (S)
BA i arbejdslivsstudier og journalistik (RUC)

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024