Analyse af 
Erik Holstein

Det borgerlige sammenhold kommer med en pris

Det nye blå firkløver er et resultat af et svækket Venstre, der forsøger at bygge op fra grunden. Men det er tvivlsomt, om det blå valggrundlag appellerer bredt nok til at sikre en borgerlig valgsejr.

Pernille Vermund (NB) og Alex Vanopslagh (LA) kan være mest tilfredse med den nye blå blok.
Pernille Vermund (NB) og Alex Vanopslagh (LA) kan være mest tilfredse med den nye blå blok.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Lige siden starten for over to år siden er han blevet beskudt fra alle sider.
Der var konflikten med Løkke, med Støjberg, med det jyske Venstre, med Kristian Thulesen Dahl (DF) og med Pernille Vermund (NB). Partiet ligger kun på 15 procent i målingerne, langt under valgresultatet. Derfor var det elementære første step at skabe ro og demonstrere, at der rent faktisk eksisterer et borgerligt regeringsalternativ.

Nogenlunde sådan ser tingene ud fra Venstre-høvding Jakob Ellemann-Jensens perspektiv, og det er på den baggrund, man skal forstå de sidste ugers demonstrative alliance, ikke alene med Konservative, men også med Liberal Alliances Alex Vanopslagh og Nye Borgerliges Pernille Vermund.

Det var den alliance, der røg ud af finansminister Nicolai Wammens (S) reformforhandlinger og ugen efter holdt et alternativt pressemøde, som om intet var hændt. Et taktisk nederlag mener mange, men sådan ser man ikke på det i V og K.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00