Om  
Bertel Haarder

Bertel Haarder udnævnt til dansk medlem af Grænsehindringsrådet

Tidligere Venstre-minister Bertel Haarder er blevet udpeget til at være Danmarks nye repræsentant i grænsehindringsrådet under Nordisk Ministerråd fra 1. marts. Det gælder for perioden 1. marts til 31. december 2024.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Morten Dahlin (V), minister for nordisk samarbejde, har fundet Danmarks nye repræsentant i grænsehindringsrådet under Nordisk Ministerråd.

Det bliver Venstre-veteranen, Bertel Haarder, som tildeles den plads.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra By-, Land og Kirkeministeriet.

"Bertel Haarder vil med sin store erfaring fra det nordiske blive et stærkt dansk bidrag til grænsehindringsarbejdet. Bertel har et indgående kendskab til det nordiske og nyder stor respekt også i de andre nordiske lande," udtaler minister for nordisk samarbejde Morten Dahlin.

Grænsehindringsarbejdet er et nordisk samarbejdsområde, som bestræber sig på at efterleve statsminister Mette Frederiksens (S) vision om Norden som verdens mest integrerede region.

Dette arbejde håndhæves af rådet, hvis overordnede mål er at fjerne fem til otte grænsehindringer om året. Det kan være på arbejdsmarkedet, socialområdet, uddannelsesområdet eller erhvervslivet.

Bertel Haarder skal sidde i grænsehindringsrådet fra 1. marts til 31. december 2024. Han har tidligere været medlem af Folketinget. Første gang, han gik på de bonede gulve på Christiansborg, var i 1975.

Siden da har han bestredet utallige ministerposter og ordførerskaber. For eksempel har han været kulturminister, kirkeminister og undervisningsminister og minister for nordisk samarbejde. Desuden er han indehaveren af rekorden som den længst siddende minister i dansk politik.

Og han er ikke helt fremmed, når det gælder nordisk samarbejde. Fra 2019 til 2022 bestred han nemlig posten som formand for den danske delegation til Nordisk Råd og var fra 2020 til 2021 præsident for Nordisk Råd.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024