Danskerne stoler mest på Løkke på sundhedsområdet

MENINGSMÅLING: Danskerne har større tillid til Lars Løkke Rasmussen end til Helle Thorning-Schmidt, når det handler om at sikre et godt og velfungerende sundhedsvæsen. Uventet og overraskende, mener professor.
Hvem er garanten for et velfungerende sundhedsvæsen? Det er Lars Løkke Rasmussen, mener et flertal af danskerne.
Hvem er garanten for et velfungerende sundhedsvæsen? Det er Lars Løkke Rasmussen, mener et flertal af danskerne.Foto: Hasse Ferrold

Det er helt klart et fravalg af regeringen og Thorning og et ydtryk for stor mistillid. Regeringen har på sundhedsområdet markeret og bevæget sig i en anden retning, end vælgernere havde håbet og troet. Det afspejler sig nu.

Jørgen Goul Andersen
Professor

En borgerlig regering ledet af Lars Løkke Rasmussen (V) er bedst til at sikre et velfungerende sundhedsvæsen. Det mener et flertal på 50 procent af danskerne.

Kun 33 procent af de adspurgte udpeger en regering ledet af Helle Thorning-Schmidt (S) som den bedste garant for et godt sundhedsvæsen.

Det viser en ny meningsmåling, som analysebureauet A&B Analyse har foretaget for Altinget.dk. Her blev 1301 repræsentativt udvalgte danskere spurgt om, hvorvidt de mener, at en regering ledet af Helle Thorning-Schmidt (S) eller Lars Løkke Rasmussen vil være bedst til at sikre et godt sundhedsvæsen.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:

Hvem vil være bedst til at sikre et godt og velfungerende sundhedsvæsen?
- En regering ledet af Helle Thorning-Schmidt
- En regering ledet af Lars Løkke Rasmussen
- Ved ikke

 En regering ledet af Helle Thorning-Schmidt 32,9 %
 En regering ledet af Lars Løkke Rasmussen 50,0 %
 Ved ikke 17,0 %

Målingen er foretaget af analysebureauet A&B Analyse for Altinget.dk mellem 1. og 6. november 2012 blandt 1301 repræsentativt udvalgte danskere.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00