De borgerlige bortdømmes i socialpolitikken

MÅLING: Et kæmpe flertal af vælgerne foretrækker en S-ledet regering til at varetage socialpolitik og sundhed. På områder som udlændinge og kriminalitet står de borgerlige stærkest, men forskellen er ikke så stor som tidligere.

Langt de fleste vælgere ser helst, at en socialdemokratisk ledet regering varetager de bløde politikområder. Og forskellen er efterhånden blevet så stor, at socialdemokraterne står med et par gedigne esser i en kommende valgkamp.

Tallene fremgår af Norstat-måling foretaget for Altinget, hvor vælgerne er blevet bedt om at vurdere, om de foretrækker en socialdemokratisk ledet regering eller en borgerlig regering til at varetage forskellige politikområder. Hvis man sammenholder det med en Norstat-måling, der viser, hvilke emner der betyder mest for vælgerne, får man et interessant indblik i de to siders styrkepositioner.

Knusende forspring
Når det gælder socialpolitik foretrækker et kæmpeflertal på 59 procent mod 19, at en socialdemokratisk ledet regering styrer området. Den holdning deles af alle vælgergrupper på nær de tre regeringspartiers vælgere, og selv blandt de konservative vælgere er det fifty-fifty. Det er bemærkelsesværdigt i en situation, hvor den konservative Mai Mercado har socialministerposten.

Login