Analyse af 
Erik Holstein

DF i opgør med liberalismen

ANALYSE: Dansk Folkeparti fjerner sig stadig mere fra det liberalistiske udgangspunkt, og fællesmængden med Venstre er formindsket. I modsætning til alle tidligere valg kan det være en fordel for DF, hvis socialdemokraterne vinder næste gang.

DF's medlem af Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, førte opgøret med partiets liberalistiske fortid helt igennem, da han i et blogindlæg understregede, at "DF ikke er et liberalt parti", og at en række af&nbsp;Danmarks&nbsp;hovedudfordringer&nbsp; "i høj grad er konsekvensen af liberal ideologi".<br>
DF's medlem af Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, førte opgøret med partiets liberalistiske fortid helt igennem, da han i et blogindlæg understregede, at "DF ikke er et liberalt parti", og at en række af Danmarks hovedudfordringer  "i høj grad er konsekvensen af liberal ideologi".
Foto: /ritzau/Henning Bagger
Erik Holstein

En del af DF's vælgere er stadig liberale på det økonomiske område, og dem risikerer man at miste til Venstre eller Nye Borgerlige, hvis man alt for åbenlyst skifter partner.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

”Hvad er det egentlig, der adskiller Dansk Folkeparti fra Fremskridtspartiet?”

Spørgsmålet kom den dag, Dansk Folkeparti blev dannet tilbage i 1995, og hverken det nye partis leder Pia Kjærsgaard eller andre af udbryderne fra Fremskridtspartiet kunne give et overbevisende svar.

Ikke så underligt, for der var ingen forskel på det tidspunkt. Men det er der kommet i en grad, så DF på visse områder næsten er blevet en negation af det gamle moderparti.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00