Debat

DF svigter de gældsramte

De radikales Kim Sejr undrer sig over, at DF ikke længere vil hjælpe private ud af gæld, som kan føre til, at det offentlige tvangssælger deres hjem.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Social ansvarlighed er ifølge Dansk Folkeparti tilsyneladende noget, man kan lave sjov med.

Sidste forår var partiet imod et forslag fra R, SF og Enhedslisten om at etablere en uafhængig gældsrådgivning for private, men senere på året løsnede partiets top på sin holdning og udtrykte støtte til tanken.

Da forslaget så var til førstebehandling i folketingssalen sidst i januar i år, ændrede Dansk Folkeparti nok engang holdning og dermed var flertallet væk for forslaget.

Det er muligt, at Dansk Folkeparti vifter med disse holdningsskift for at drille regeringspartierne – de skal jo ikke vide sig for sikre på, hvor de har Dansk Folkeparti.

Jeg synes bare en sag som denne er for alvorlig til at lave sjov med.

Jeg bliver ganske harm, når jeg læser historier om, at familier bliver udpantet og endda tvunget til tvangssalg af deres bolig for at indfri gæld til det offentlige. Som om det løser noget problem!

Kim Sejr
Folketingskandidat (R)

Store sociale følger
Gældsætning kan have store sociale følger, der nedsætter livskvaliteten hos den enkelte og dennes eventuelle familie, men den kan også let blive en belastning for det offentlige, når der skal iværksættes økonomiske og sociale hjælpeforanstaltninger.<åp> Desuden er gældsætning et problem for långivere som banker, realkreditinstitutter og finansieringsselskaber.

Jeg bliver ganske harm, når jeg læser historier om, at familier bliver udpantet og endda tvunget til tvangssalg af deres bolig for at indfri gæld til det offentlige. Som om det løser noget problem! Nej, problemet fortsætter blot over til nogle andre i det offentlige system.

Formålet med forslaget om gældsrådgivning er at få etableret en gældsrådgivning, hvor private kan få konkrete råd om privatøkonomiske forhold og få opstillet en plan for afvikling af gælden – der er foreslået, at der afsættes midler på finansloven for 2004 til en 5-årig forsøgsordning.

Under behandlingen af forslaget sagde ordføreren for Dansk Folkeparti: ”I DF har vi naturligvis stor forståelse for de mennesker, der af den ene eller anden grund havner i en social deroute, men grundlæggende mener vi ikke, at det skal være en offentlig opgave at udrede privates gældsproblemer”…

En forunderlig selvmodsigende holdning, der blev gentaget af regeringspartierne under debatten i Folketinget.

Koster 150-200 mio. kr. årligt
For hvis privat gæld kun er et privat problem, hvorfor har vi så i det hele taget en ordning med gældssanering? Her går det offentlig jo netop ind og blander sig i privates gældsproblemer.

Og et politisk flertal er indstillet på gældssanering, selv Dansk Folkeparti. De borgerlige partier er altså indstillet på at kaste en redningskrans ud til den gældsramte når skaden ER sket. Det koster det offentlige 150-200 mio. kr. årligt.

Men partierne til højre i salen kan ikke se ideen i at gøre en indsats inden skaden sker – en indsats der kan være med til at reducere antallet af gældssaneringer.

Det lyder ærlig talt ikke særlig fornuftigt ...

Se også www.kimsejr.dk

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00