Analyse af 
Erik Holstein

Fejllæsning kan føre til finanslovsvalg

ANALYSE: Regeringstoppens tro på, at Enhedslisten ikke kan holde til at sige nej til et finanslovsforlig, er et farligt udgangspunkt. Samtidig skaber ghetto-optøjerne i Odense og den ukontrollable narkohandel på Vesterbro mindelser om 90'ernes værdipolitiske mareridt for S.
Finansminister Bjarne Corydon (S) kommer til at give Enhedslisten store indrømmelser i dagpengestriden, hvis han skal have et forlig hjem - og sikre regeringens overlevelse.
Finansminister Bjarne Corydon (S) kommer til at give Enhedslisten store indrømmelser i dagpengestriden, hvis han skal have et forlig hjem - og sikre regeringens overlevelse.Foto: Hasse Ferrold
Erik Holstein

Risikoen for et valg i 2012 er blevet lidt mindre end før sommerferien, men den er langt fra drevet over.

Om valget kommer eller ej afgøres af, hvor mange af de langtidsledige, der bliver reddet på målstregen, når de falder for den forkortede dagperiode til nytår. Hvis ikke flertallet bliver reddet i land, falder regeringen.

Der er dermed linet op til en linedans om finansloven helt uden sikkerhedsnet. Manøvren bliver ikke mindre halsbrækkende af, at ledende kræfter i regeringspartierne meget vel kan have fejlkalkuleret reaktionsmønstret hos deres eget parlamentariske grundlag.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00