Frie Grønne vil indsamle vælgererklæringer til næste folketingsvalg

Frie Grønne har ikke opgivet, men vil forsøge at blive opstillet til næste folketingsvalg. Det meddelte partiets leder Sikandar Siddique lørdag på partiets landsmøde i København.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Erik Holstein

"Jeg har det sådan her: Så let skal de ikke have lov til at slippe af med os. For næste gang bliver vi valgt ind. Det håber og tror jeg på, vi kan. Så vi går nu i gang med at samle vælgererklæringer ind, så Frie Grønne også kan komme på stemmesedlen til næste valg."

Sådan lød de optimistiske toner fra Frie Grønnes leder Sikandar Siddique, da han lørdag gjorde det klart, at Frie Grønne vil gøre forsøget igen ved næste folketingsvalg, hvis partiet får indsamlet de nødvendige vælgererklæringer. Kravet er godt 20.000 vælgererklæringer, og målet er blevet lettere at opnå, efter indsamlingen også kan foregå digitalt.

Ved valget i november sidste år opnåede Frie Grønne kun 0,9 procent af stemmerne, langt fra spærregrænsens krav om to procent. Men i enkelte boligområder med mange ikke-vestlige beboere scorede partiet over 20 procent.

Sikandar Siddique lagde da også vægt på, at Frie Grønne i første omgang vil gå efter et godt resultat i de store byer ved kommunalvalget i 2025. Ved kommunalvalgene er der flere med minoritetsbaggrund, der har stemmeret, end ved folketingsvalgene - og det kan forøge Frie Grønnes chancer.

Læs hele Sikandar Siddiques tale her.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sikandar Siddique

Politisk leder, Frie Grønne
cand.comm.

0:000:00