Grøn farve redder ikke den blå miljøprofil

MENINGSMÅLING: Vælgerne fravælger brutalt de borgerlige, når det gælder sundhed, socialpolitik og de grønne områder. Til gengæld fører de borgerlige stadig på felter som udlændingepolitik, retspolitik og økonomi.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Der skal mere til end en grøn farve, hvis vælgerne skal få tillid til de borgerliges miljø- og klimapolitik. Det understreger en ny Norstat-måling for Altinget og Jyllands-Posten, hvor det grønne område fremstår som en af blå bloks største svagheder. 

I Norstat-undersøgelsen er svarpersonerne blevet bedt om at vurdere, om de helst ser en socialdemokratisk ledet regering eller en borgerlig regering til at håndtere de forskellige politikområder. Og i forhold til miljø-og klimapolitik er tallene krystalklare:

Her foretrækker 21 procent de borgerlige, mens mere end dobbelt så mange – 50 procent - foretrækker en socialdemokratisk ledet regering. Blandt partierne i oppositionen er forskellen helt overvældende, f.eks. foretrækker 77 procent af de radikale vælgere en S-ledet regering, mens 1 procent foretrækker en borgerlig miljø- og klimaminister.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00