Debat

Kjær - respekteret hattedame

Koncentrat af lederen "Hattedame - ministertjek: Henriette Kjær" i Politiken 22. december 2003 om socialministerens hidtidige indsats.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Når det kniber for ministeren med at skabe resultater i den virkelige verden, er det ikke mindst, fordi hun ikke evner at tage den kamp, som socialministre i Danmark altid er nødt til at tage: kampen med finansministeren. Kampen som kan sikre, at søde smil og runde løfter kan følges op af penge til reformer og foranstaltninger, som gør en forskel.

Politiken
Leder
SØD OG engageret - men også lidt naiv. Socialminister Henriette Kjær (K) har et godt ry i mange kredse. Hendes embedsmænd respekterer hende, fordi hun sætter sig ind i tingene, pressen respekterer hendes vilje til altid at svare for sig, hvis nogen rejser en sag på hendes område, og tv-seerne har lært den unge minister at kende for et stort hjerte og en frisk og ligefrem facon.

Sådan på overfladen gør Henriette Kjær det godt. Statsministeren har lovet, at hans regering vil bryde den negative sociale arv, og selv om intet tyder på, at Henriette Kjær kommer bare i nærheden af at løse denne enorme opgave, må man lade hende, at hun ligner en, der gør forsøget. Hun har initiativ og har - særlig på tv - en veludviklet evne til at love en hel masse.

NÅR DET kniber for ministeren med at skabe resultater i den virkelige verden, er det ikke mindst, fordi hun ikke evner at tage den kamp, som socialministre i Danmark altid er nødt til at tage: kampen med finansministeren. Kampen som kan sikre, at søde smil og runde løfter kan følges op af penge til reformer og foranstaltninger, som gør en forskel.

Henriette Kjær lægger sig ikke ud med Thor Pedersens skattestop og har derfor ikke meget at gøre godt med. Hendes udspil om den sociale arv var en tynd kop te og blev undsagt af det råd for de socialt svageste, regeringen selv havde nedsat, og den såkaldte anbringelsesreform undsiges af mange eksperter. (...)

Henriette Kjær har hjertet, ingen tvivl om det, men hun savner at demonstrere resultater i praksis. Et sødt ministersmil i den bedste sendetid hjælper ikke de udstødte og overflødige.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henriette Kjær

Public affairs-direktør, Geelmuyden Kiese, fhv. minister (K) & MF
student (Viby Amts Gymnasium 1985)

0:000:00