Langtrukken Jeppesen-bog om klimatopmødet

ANMELDELSE: Michael Jeppesen forsøger at trænge bag om klimatopmødet i København og afsløre det som én stor farce, men resultatet er for langt, for kedeligt, for ustruktureret – og ikke særlig sjovt.
Fra bogens forside.
Fra bogens forside.
Niels Th. Dahl
Foto:
Foto:

Selv for en stor en stor fan af Michael Jeppesens særlige humoristiske form bliver de sjove analogier og sammenligninger i længden for fortærskede, og der er for langt mellem snapsene, til at det kan redde den langtrukne fortælling.

Niels Th. Dahl
Journalist

"Altså, jeg vil bare gerne sige, at din bog er svær at sælge. Jeg tror på projektet, men den skal gribes an på en helt anden måde."

Ordene tilhører en for læserne unavngiven chef på forlaget Lindhardt og Ringhof, der netop har udgivet journalist Michael Jeppesens nye bog "I gudernes hænder" om det store klimatopmøde i København i december sidste år. Citatet gengives af Jeppesen selv i begyndelsen af bogen i beskrivelsen af et møde på forlaget kort før topmødet, og det er faktisk næsten profetisk i forudsigelsen af den bog, der nu foreligger i færdig form.

Vil beskrive topmødecirkus
For det har ganske rigtigt vist sig at være en vanskelig opgave, den 34-årige journalist, kunstkritiker, forfatter, blogger med meget mere har givet sig selv - nemlig at skrive en interessant bog om "det cirkus, der følger i hælene på et topmøde, et unikt virvar af egoisme, naivitet og idioti, der udgør selveste materien af en COP", som han selv skriver i forordet til bogen.

Michael Jeppesen gør forsøget over næsten 300 sider, der dag for dag i streng kronologisk orden beskriver hans egne gøremål og oplevelser i et frysende koldt København, der står på den anden ende forud for og under FN-topmødet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00