Løkkes oprør mangler politisk substans

ANALYSE: Lars Løkke Rasmussen mangler en politisk mærkesag, og den tidligere Venstre-leders krav om et samarbejde over midten, stemmer ikke overens med hans egne politiske meritter.

Lars Løkke Rasmussen (V) udtrykker sig gerne yderst principielt, når han understreger behovet for et samarbejde over midten for at kunne gøre sig fri af det yderste højre. Men der synes at være en tydelig sammenhæng mellem den tidligere statsministers satsen på et bredt samarbejde – og hans egne snævre, taktiske interesser.

Ser man på VK-regeringerne fra 2001-11 baserede de sig på en hidtil uset blokpolitik. Finanslov efter finanslov blev afhandlet alene med Dansk Folkeparti, det samme blev den vigtige kommunalreform, som Løkke selv stod fadder til. Uden Løkke på nogen måde anfægtede blokpolitikken.

Men så pludselig – da valget i 2011 var tabt for Løkke - blev han interesseret i et samarbejde med Radikale. Så interesseret at han ifølge radikale kilder tilbød at gøre partiets daværende leder Margrethe Vestager (R) til statsminister.

Login