Måling: DF fastholder med nød og næppe udlændingepolitisk førerposition

MÅLING: Trods konkurrence fra det yderste højre er der stadig flest danskere, der foretrækker DF's udlændingepolitik, men opbakningen er halveret på fire år. Kun hver femte dansker foretrækker en lempelig udlændingepolitik.

Dansk Folkeparti har længe haft langt større opbakning til sin udlændingepolitik, end partiets størrelse lod ane. Men kombinationen af en strammere linje&nbsp;hos&nbsp;S, V og K og konkurrence fra den yderste højrefløj truer nu DF's førerposition.&nbsp;<br>
Dansk Folkeparti har længe haft langt større opbakning til sin udlændingepolitik, end partiets størrelse lod ane. Men kombinationen af en strammere linje hos S, V og K og konkurrence fra den yderste højrefløj truer nu DF's førerposition. 
Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Dansk Folkeparti har stadig udlændingepolitik som en politisk trumf. Men trumfen var meget højere for nogle år siden, og socialdemokraterne har i dag næsten lige så gode kort på hånden. Det fremgår af en ny Norstat-måling udført for Altinget og Jyllands-Posten.

Her peger 17 procent af vælgerne på Dansk Folkeparti, når de bliver spurgt om, hvilket partis udlændingepolitik de er mest enige i. Det er en noget højere andel end dem, der aktuelt vil stemme DF. 16 procent peger på Socialdemokratiets udlændingepolitik, mens Venstre scorer 11 procent.

Det ændrer dog ikke ved, at målingen samtidig understreger Dansk Folkepartis nedtur, også på partiets kerneområde. Under sidste valgkamp foretog Norstat en lignende måling, og dengang udpegede hele 34 procent DF's udlændingepolitik som deres foretrukne. Altså en halvering siden 2015.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00