Ny analyse: Mændene går uden om SF

VÆLGERANALYSE: SF appellerer i stigende grad til kvinder, mens kun 35 procent af partiets vælgere er mænd. Det gør kønsbalancen meget mere skæv end hos Enhedslisten og Alternativet, viser ny analyse af partiernes vælgerprofil.

SF appellerer i stigende grad til kvinder, viser ny analyse af partiernes vælgerprofiler. På billedet er SF-formand Pia Olsen Dyhr. 
SF appellerer i stigende grad til kvinder, viser ny analyse af partiernes vælgerprofiler. På billedet er SF-formand Pia Olsen Dyhr. Foto: /ritzau/Mads Joakim Rimer Rasmussen
Morten Øyen

I vores egen selvforståelse er vi fællesskabsorienterede og kæmper for velfærdssamfundets frontsoldater som pædagoger, socialrådgivere og sygeplejersker. Og så tager vi ligestilling seriøst uden alt det der fis med, at en mand ikke må tale før en kvinde.

Karsten Hønge (SF)
Politisk ordfører

Det gamle mantra om, at kvinder stemmer rødt, og mænd stemmer blåt, lever i bedste velgående.

Fakta
Om analysen
Analysen er foretaget for Altinget af Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde.

Interviews foretaget af Kantar-Gallup i perioden 1/10-17 til 30/12-17. I alt er det 10.991 interviews med i analysen.

Det fremgår af en ny analyse fra professor Kasper Møller Hansen af partiernes profiler, som viser, at SF er det parti, som har haft den største ændring i kønsbalancen siden valget i 2015.

Dengang var 57 procent af partiets vælgere kvinder, men det er siden steget til 65 procent.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00