Mette Frederiksen: Vi skulle have sagt nej til Radikale i 2011

INTERVIEW: Det havde været bedre at holde Radikale uden for Thorning-regeringen end at acceptere deres krav til den økonomiske politik , siger S-formand Mette Frederiksen.

"Man kommer til at indgå masser af kompromiser på Christiansborg, men selvfølgelig kan en socialdemokratisk ledet regering ikke videreføre en borgerlig regerings økonomiske politik."

Det siger den socialdemokratiske leder, Mette Frederiksen, i et stort interview med Altinget, der bringes torsdag. Hun mener, at man skulle have sat hælen i over for Radikale under regeringsforhandlingerne i 2011.

Skulle man dengang have sagt til De Radikale: "Det her får I ikke igennem, så er det bedre, I står uden for regeringen"?

"Ja, det skulle man," svarer S-formanden, der mener, at det fik betydning for vælgernes dom fire år senere.

Problemet over alle
"I rigtig mange år har vores styrke været, at vi kombinerede social retfærdighed med økonomisk ansvarlighed. Da vi i 2015 skulle gøre boet op efter fire år i regering, stod den økonomiske ansvarlighed knivskarpt. Men den sociale retfærdighed stod ikke stærkt nok."

"Det er dagpengesagen den primære forklaring på. Det var det største problem i den regeringsfortælling, og det er den afgørende forklaring på, at regeringen ikke blev genvalgt."

I interviewet med Altinget giver Mette Frederiksen sine bud på, hvorfor socialdemokraterne er gået tilbage over det meste af Europa gennem de sidste 20 år. Hun peger blandt andet på en "apatisk tilgang" til globaliseringens skyggesider, der nærmest blev fremstillet som en naturlov:

"Hvorfor i alverden skal man stemme socialdemokratisk, hvis vi afpolitiserer det politiske arbejde?" spørger Mette Frederiksen.

Læs hele interviewet torsdag på Altinget: christiansborg og i Altingets magasin.

Forrige artikel S-profil advarer Danske Bank: Opfør jer ordentligt eller bliv skilt ad S-profil advarer Danske Bank: Opfør jer ordentligt eller bliv skilt ad Næste artikel Året, hvor Radikale fik sparket Året, hvor Radikale fik sparket
Thulesen har sejret ad helvede til

Thulesen har sejret ad helvede til

ANALYSE: Dansk Folkepartis nedtur kommer i en situation, hvor partiet aldrig har haft mere indflydelse. Hvis Thulesen går i panik og ændrer strategi, risikerer han at tabe på både gyngerne og karrusellen.