Om  
Morten Kjærum

Morten Kjærum udpeget til formand for ECRE

Morten Kjærum skal de næste tre år stå i spidsen for European Council on Refugees and Exiles, ECRE.

Nikita Selvig

Morten Kjærum er udpeget til ny formand for EU's Council on Refugees and Exiles, ECRE, og bliver dermed øverste repræsentant for mere end 90 europæiske flygtningeorganisationer. Det skriver ECRE i en pressemeddelelse.

Morten Kjærum grundlagde Institut for Menneskerettigheder i København i 1991 og var direktør for instituttet i 17 år. Fra 2008-2015 stod han i spidsen for EU's Agentur for Grundlæggende Rettigheder i Wien, og i maj måned i år satte han sig så i chefstolen for Raoul Wallenberg Instituttet i Lund i Skåne.

Morten Kjærum glæder sig til at vende tilbage til ECRE, men forudser også en udfordrende periode for det europæiske samarbejde:

"Jeg er meget beæret over at være udpeget til formand for ECRE, men jeg er klar over, at jeg overtager stillingen i en situation, hvis mage vi ikke har set lige i moderne tid. EU og dets institutioner har muligheden for at blive den afgørende faktor for hundrede tusindvis af flygtninge, som søger beskyttelse, men kun hvis medlemsstaterne står sammen," siger Morten Kjærum i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Nu er det på høje tid, at vi alle strammer op og gør en forskel. ECREs rolle og bidragene fra dets værdifulde medlemmer har aldrig været så vigtige som nu," siger den nye formand, som allerede har fået overdraget posten.

Med udnævnelsen af Morten Kjærum bliver det endnu en gang en dansker, der kan sætte sig i spidsen for flygtningeorganisationerne i Europa. Morten Kjærum afløser nemlig generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, som har været formand de sidste seks år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Kjærum

Affilieret professor Raoul Wallenberg Instituttet, Lund, adjungeret professor, Aalborg Universitet
cand.jur. (Aarhus Uni. 1984)

0:000:00