Morten Østergaard: Der var udfordringer, vi bekvemt gik uden om

INTERVIEW: Radikale burde tidligere have konfronteret integrations-problemerne, erkender Morten Østergaard. Den radikale leder ser tegn på, at man kan presse socialdemokraterne, men hans krav om en skriftlig garanti fra Mette Frederiksen er blevet overfortolket.

R-leder Morten Østergaard: "Vi&nbsp;møder ikke med et eneste ultimativt krav. Men hvis S ønsker at føre en politik, der mere ligner DF end R, så er det rigtige jo at føre den med DF. Vi vil kun støtte regeringer, vi grundlæggende kan bakke op om.”<br>
R-leder Morten Østergaard: "Vi møder ikke med et eneste ultimativt krav. Men hvis S ønsker at føre en politik, der mere ligner DF end R, så er det rigtige jo at føre den med DF. Vi vil kun støtte regeringer, vi grundlæggende kan bakke op om.”
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Erik Holstein

Min vigtigste opgave er at vise, at Radikale Venstre er et principfast og værdibåret parti – og ikke bare et administrationsparti.
Vi er ikke et mellemtings-parti. Men det forhindrer os ikke i at udnytte vores mandater til det yderste.

Morten Østergaard
Politisk leder, Radikale Venstre

"Nej, Mette Frederiksen (S) skal ikke skrive under på et papir, hvor hun afsværger et tæt samarbejde med Dansk Folkeparti. Sådan skal det ikke forstås. Men vi vil kende det politiske grundlag, før vi støtter en ny regering. Og alle regeringer siden Nyrup (S) har udtrykt sig skriftligt om, hvad de vil.”

Sådan lyder meldingen fra den radikale leder, Morten Østergaard, efter nogle uger, hvor situationen er kommet til at se mere og mere kaotisk ud med bastante krav til både en blå og rød regering – og fire-fem statsministerkandidater.

Da Morten Østergaard på det radikale sommergruppemøde krævede ”en skriftlig garanti om, at en ny S-regering skal gå en anden vej end et samarbejde med Dansk Folkeparti”, fik hårdknuden endnu en skrue. Men Østergaard lægger ikke op til håndfæstning fra socialdemokraterne:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00