Morten Østergaard: Der var udfordringer, vi bekvemt gik uden om

INTERVIEW: Radikale burde tidligere have konfronteret integrations-problemerne, erkender Morten Østergaard. Den radikale leder ser tegn på, at man kan presse socialdemokraterne, men hans krav om en skriftlig garanti fra Mette Frederiksen er blevet overfortolket.

"Nej, Mette Frederiksen (S) skal ikke skrive under på et papir, hvor hun afsværger et tæt samarbejde med Dansk Folkeparti. Sådan skal det ikke forstås. Men vi vil kende det politiske grundlag, før vi støtter en ny regering. Og alle regeringer siden Nyrup (S) har udtrykt sig skriftligt om, hvad de vil.”

Sådan lyder meldingen fra den radikale leder, Morten Østergaard, efter nogle uger, hvor situationen er kommet til at se mere og mere kaotisk ud med bastante krav til både en blå og rød regering – og fire-fem statsministerkandidater.

Da Morten Østergaard på det radikale sommergruppemøde krævede ”en skriftlig garanti om, at en ny S-regering skal gå en anden vej end et samarbejde med Dansk Folkeparti”, fik hårdknuden endnu en skrue. Men Østergaard lægger ikke op til håndfæstning fra socialdemokraterne:

Login