NATO skal bare være lidt hemmeligt

TALSMANDSFARVEL: Verden må acceptere, at det ikke er muligt for en forsvarsalliance at sikre maksikmal åbenhed, forklarer Jonas Torp, der til i sommer var bindeled til pressen for Anders Fogh Rasmussen, mens han var generalsekretær i NATO.

Daværende Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i samtale med adjudant Charlotte Wetche og Jonas Torp efter et møde i Madrid.
Daværende Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i samtale med adjudant Charlotte Wetche og Jonas Torp efter et møde i Madrid.Foto: Scanpix
Rikke Albrechtsen

Det unikke ved det her job er, at du skal holde din kæft med dine successer. For ellers er det ikke længere nogen succes.

Jonas Torp
Tidligere presserådgiver for Anders Fogh Rasmussen i NATO
Fakta
Om Jonas Torp: 42 år, uddannet journalist. Har arbejdet for blandt andet Ritzau og Børsen, hvor han i en årrække var EU-korrespondent i Bruxelles. Blev senere pressechef for Danske Bank, hvor fra han i 2011 blev ansat som presserådgiver for NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. Har siden august i år været kommunikationschef hos Nordea i Luxembourg.

BRUXELLES:

”Man skal se i øjnene, at stikket ikke bare kan sættes i, og så kører det.”

Sådan beskriver Jonas Torp udfordringen ved at skulle kommunikere om en international supertanker som NATO, hvor han i 2011 ankom til posten som personlig presserådgiver for Anders Fogh Rasmussen efter en længere periode som pressechef for Danske Bank.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024