Ny måling: Løkke er næsten lige så populær som Frederiksen

STATSMINISTERMÅLING: Lars Løkke Rasmussen (V) har halet ind på Mette Frederiksen (S) i en ny måling, der viser næsten dødt løb mellem de to statsministerkandidater.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og hans udfordrer til posten, Mette Frederiksen (S), er næsten lige populære blandt vælgerne.

Det viser en ny måling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten.

Vælgerne er blevet spurgt om, hvem de vil foretrække som Danmarks statsminister, hvis der var valg i morgen.

Her svarer 27 procent, at de foretrækker Mette Frederiksen. Det betyder, at hun kun er et nøk mere populær end Lars Løkke, som 25 procent peger på.

Det er første gang nogensinde, at Løkke og Frederiksen ligger så tæt på hinanden i en statsministermåling fra Norstat. For tre år siden i november 2015 var opgøret også tæt, men dengang var det tre procentpoint, der skilte de to kandidater. Her fik Mette Frederiksen opbakning fra 30 procent af de adspurgte, mens Løkke fik fra 27 procent.

Selvom Løkke er halet ind på S-formanden, har han stadig til gode at være mere populær end hende. Mette Frederiksen har konsekvent fået større opbakning end Løkke, siden hun blev formand for Socialdemokratiet i juni 2015.

Artiklen fortsætter efter grafikken.

Den nye måling viser også, at 31 procent foretrækker en anden end Løkke og Frederiksen. Det er den anden måling i træk, hvor en tredje kandidat er mere populær.

Ligesom i de forrige målinger er det fortsat DF-formand Kristian Thulesen Dahl, der er det mest populære bud på en tredje kandidat. 17 procent af dem, der vil have en anden kandidat, nævner ham. Enhedslistens Pernille Skipper indtager andenpladsen med opbakning fra 12 procent af dem, der peger på en anden kandidat.

Forrige artikel Pernille Vermund: Vi vil arbejde som et normalt parti. Pragmatisk Pernille Vermund: Vi vil arbejde som et normalt parti. Pragmatisk Næste artikel K genvinder mandat i hovedstaden: Men hvem får det? K genvinder mandat i hovedstaden: Men hvem får det?
Per Stig Møller drømmer om en grønnere linje i Konservative

Per Stig Møller drømmer om en grønnere linje i Konservative

INTERVIEW: Konservative har brug for at markere sig tydeligere i miljø- og klimapolitikken, hvis ikke Venstre skal løbe med rollen som blå bloks grønne bannerfører. Det mener Per Stig Møller, som også går i rette med partiformand Søren Papes udmelding om, at grøn politik ikke trækker vælgere over midten.