Realkreditrådet: Drop lovkrav om dyr avis-annoncering

TVANG: Loven skal laves om, så tvangsauktioner ikke skal annonceres dyrt i dagblade, men kan nå ud via online-annoncering, mener Realkreditrådet, der er gået til justitsministeren.
Rasmus Nielsen

I dag kræver loven, at man annoncerer tvangsauktioner i dagbladene, og det er meget dyrt. Det løber nemt op i 10.-15.000 kroner per auktion og nogle gange det dobbelte, konstaterer Realkreditraadet, der vil have loven lavet om.

"Det er på tide, at vi får mulighed for at udnytte potentialet i digitale annoncer, som vi kender fra de frie handler," siger rådets direktør Ane Arnth Jensen på realkreditraadet.dk.

"En lovændring vil gavne de boligejere, som er ramt af tvangsauktion, og som også skal betale for auktionens omkostninger, herunder dagbladsannoncerne. Vi tror også på, at digitale annoncer kan nå bredere ud og få flere almindelige boligkøbere til at interessere sig for de ejendomme, som sælges på tvangsauktioner. Hvis vi kan få moderniseret reglerne om annoncering, vil tvangsauktionsramte boligejere kunne slippe billigere ud af den ulykkelige omstændighed, som en tvangsauktion er," siger Ane Arnth Jensen, Realkreditrådet, og fortsætter:

”Realkreditrådet har derfor sammen med Danske Boligadvokater, Dansk Ejendomsmæglerforening og Realkreditforeningen sendt et forslag til justitsminister Morten Bødskov (S) om at modernisere reglerne for annoncering af tvangsauktion. Justitsministeren har lovet at se på reglerne, og vi håber på en god dialog med ministeren om en effektivisering og modernisering af reglerne om tvangsauktioner."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ane Arnth Jensen

Viceadm. direktør, Finans Danmark, direktør, Realkreditrådet, næstformand, bestyrelsen for LD Fonde
cand.polit. (Københavns Uni. 1987)

Morten Bødskov

Erhvervsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)

0:000:00