Regeringen tror ikke på forlig med LA

SKAT: Det blå skattespor med Liberal Alliance og Konservative er tæt på at blive aflivet. Meldingerne fra LA-leder Anders Samuelsen er for svingende til, at regeringen tør fæste lid til en aftale med LA og K. Venstres nye melding har blandet kortene på ny.
LA-leder Anders Samuelsen: Hans nyeste skatteudspil har givet omtale, men det har ikke bragt ham i realitetsforhandlinger med regeringen. Og intet tyder på, det kommer til det.
LA-leder Anders Samuelsen: Hans nyeste skatteudspil har givet omtale, men det har ikke bragt ham i realitetsforhandlinger med regeringen. Og intet tyder på, det kommer til det.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Erik Holstein

Der skal nu regulære mirakler til, hvis det skal ende med et skatteforlig mellem regeringen og kombinationen af Konservative og Liberal Alliance. Det er vurderingen fra centrale regeringskilder, der ellers af taktiske grunde gerne ser forlig med de to små borgerlige partier.

Ifølge Altinget.dks kilder er forhandlingerne med Konservative gået fint, og fra alle sider i regeringen fremhæves den konservative leder Lars Barfoed for en pragmatisk og konstruktiv tilgang til sagen.

Skal holde EL i skak
Derimod føler man sig alt for usikker på LA-leder Anders Samuelsen. Samuelsen krævede først, at den offentlige vækst kom ned på 0,3 procent, men frafaldt siden det krav. Til gengæld kræver LA nu, at der fjernes såkaldte tidsler i reformen for ni milliarder.

Det anser man ikke for seriøst i regeringskredse, og Samuelsens tilbud har da heller ikke ført til fornyede forhandlinger.

For regeringens strateger vil det være en lækkerbisken, hvis man kan udstille Venstre ved at lave et forlig med K og LA. Men der er ikke længere tro på, at det kan lade sig gøre.

Regeringen har ikke noget hastværk med offentligt at drage den konklusion. For så længe LA og K formelt er i spil, kan det bruges som en modvægt mod Enhedslistens krav.

Venstres overraskende melding torsdag aften om alligevel at ville forhandle, har imidlertid på ny gjort spillet uforudsigeligt. Indtil da tydede alt på et forlig med Enhedslisten i løbet af få dage. Det er stadig den mest sandsynlige udgang, men Venstres sidste træk kan rokke ved den køreplan.

Opdateret d. 22.6. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

Thor Möger Pedersen

Kommerciel direktør, Better Energy
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2013), MBA, Management and business finance (Aalborg Uni. 2018)

Lars Barfoed

Kandidat til Europa-Parlamentet (M), formand for Det Kongelige Teater, Foreningen Norden og Danmarks Underholdningsorkester, selvstændig med Lars Barfoed & Company,, næstformand, By & Havn
cand.jur. (Københavns Uni. 1981), CBS Executive Bestyrelsesuddannelse (2016), Harvard Kennedy School Executive Education (2017)

0:000:00