Flag
EU-Kommissionen fremhæver bl.a. Folketinget for evnen til at samarbejde. (Foto: Colourbox.com)

Ros til Folketinget for aktiv EU-indsats

20. august 2008 kl. 13:55
NYHED: Sammen med Sverige, Tyskland, Frankrig og Storbritannien får det danske Folketing ros af EU-Kommissionen for sin måde at samarbejde på.
| Flere
EU-Kommissionen fremhæver i en rapport Folketinget for at være et af de mest aktive parlamenter i EU-sager. I samme selskab nævnes det franske Senat, det britiske Overhus, det tyske Bundesrat og den svenske Riksdag.

Kommissionen har siden 2006 arbejdet for at få en tættere kontakt til de nationale parlamenter - det såkaldte "Barroso-initiativ". Rapporten gennemgår på denne baggrund samarbejdet mellem Kommissionen og de nationale parlamenter i 2007.

Rapporten indeholder bl.a. en liste over de mest aktive parlamenter i EU, hvad angår kontakten til EU-Kommissionen om EU-sagerne. Folketinget indtager en sjetteplads på denne liste efter det franske Senat, det tyske Bundesrat, det britiske Overhus, den svenske Riksdag og det portugisiske Assembleia da República.

"Rapporten viser, at resultaterne af det gode samarbejde vi har i Folketinget mellem Europaudvalget og fagudvalgene om EU-sagerne, påskønnes af Kommissionen og er nyttige bidrag i udformningen af EU-politikkerne. Vi har grund til at være stolte over den flotte placering, men vi kan sagtens blive endnu bedre, og jeg ser ikke noget i vejen for, at vi stiler efter en førsteplads," siger Europaudvalgets formand Svend Auken (S) i en pressemeddelelse fra Folketinget.

Folketinget har været særligt aktivt i EU-sager siden 1999. Her aftalte Folketinget og regeringen, at Folketinget i større udstrækning skal deltage i behandlingen af Kommissionens tidlige overvejelser om fremtidig EU-lovgivning, som findes i de såkaldte grøn- og hvidbøger. Behandlingen af sagerne foregår i tæt samarbejde mellem Europaudvalget og de relevante fagudvalg i Folketinget.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK