Snit af målinger: DF går markant tilbage og mister tre mandater

RISBJERG-SNITTET: Dansk Folkeparti står til laveste tilslutning siden begyndelsen af 2017. OK18-konflikten har skygget for DF-vindersager som udlændinge- og retspolitik, og det mærker partiet nu, vurderer Altingets kommentator. Rød blok udbygger føring.

Dansk Folkeparti mister vælgere og har på en måned tabt tre mandater. Læsset trækkes i for høj grad af Kristian Thulesen Dahl, vurderer Altingets kommentator.
Dansk Folkeparti mister vælgere og har på en måned tabt tre mandater. Læsset trækkes i for høj grad af Kristian Thulesen Dahl, vurderer Altingets kommentator.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Anders Redder

Pernille Vermunds vælgersegment er begrænset, og hvis DF går i konkurrence med hende, vil hele ambitionen om at blive det nye midterparti krakelere.

Erik Holstein
Altingets politiske kommentator

Dansk Folkeparti har den seneste måned mistet tre mandater og står med 16,5 procent af stemmerne til den laveste vælgertilslutning siden begyndelsen af sidste år.

Det viser det kvalitetsvægtede gennemsnit af meningsmålinger, som valgforsker og professor Kasper Møller Hansen laver hver måned for Altinget.

Mens DF i sidste måned så ud til at profitere på partileder Kristian Thulesen Dahls positive tilkendegivelser over for offentlige lønmodtagere og lærere under OK18-dramaet, er det med DF-øjne anderledes forstemmende tal, der kommer ud af det nyeste Risbjergsnit.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00