Snit af målinger: Venstre kan ånde lettet op efter formandsopgøret

RISBJERGSNIT: Venstre har sat prop i vælgerkaret og mister efter afklaringen om partiets formandsskab ikke længere opbakning blandt vælgerne, viser Altingets snit af meningsmålingerne.
 

Jakob Ellemann-Jensen blev officielt udpeget som ny V-formand på partiets ekstraordinære landsmøde 21. september. 
Jakob Ellemann-Jensen blev officielt udpeget som ny V-formand på partiets ekstraordinære landsmøde 21. september. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Venstre har stabiliseret sig i meningsmålingerne, efter at partiet har udpeget sin nye formand.

Det viser det seneste snit af meningsmålingerne, som professor og valgforsker ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. 

Sensommerens hårde magtkampe i Venstre så i august ud til at koste partiet vælgeropbakning, men efter at Venstre har fået afgjort formandsopgøret, er vælgerblødningen umiddelbart stoppet.

Dokumentation

Risbjergsnittet

Kvalitetsvejet gennemsnit af meningsmålinger fra Voxmeter/Ritzau, YouGov/MetroExpress, KANTAR Gallup/Berlingske, Norstat/Altinget.dk, Green/Børsen og Epinion/DR gennemført i den seneste måned.

I alt er der 6.338 interviews med i opgørelsen (fraregnet ved ikke-svar). Ænd. er beregnet som summen af den absolutte forskel i partier tilslutning fra det forrige snit divideret med to. Dvs. hvor mange procentpoint, der skal flyttes, for at få det nye snit.

Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til valget ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger. Den statistiske usikkerhed på snittet for de enkelte partier er højst +/- 1,09 procentpoint.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00