Analyse af 
Erik Holstein

Udlændingepolitikken er stadig politisk dynamit

ANALYSE: Den blå borgerkrig forstærkes med Støjberg som omdrejningspunkt, mens S-regeringen lægger op til værdikampens anden runde. Udlændingepolitikken bliver politisk afgørende i årtier frem, og det er der mindst to grunde til.

Støjberg og Thulesen. Uanset om de ender i samme parti eller ej, vil de begge gøre deres bedste for at holde udlændingepolitikken glohed.
Støjberg og Thulesen. Uanset om de ender i samme parti eller ej, vil de begge gøre deres bedste for at holde udlændingepolitikken glohed.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Bortset fra lårgramsning og øreslik er en slap udlændingepolitik det værste, en dansk politiker kan beskyldes for.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Et nationalt kompromis om udlændinge, med det formål at få temaet banket ned ad den politiske dagsorden. Sådan lyder forslaget fra tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, om end den sidste del af sætningen er uudtalt. Men idéen er lige så dødfødt nu som for femten-tyve år siden, da den tidligere S-formand Mogens Lykketoft legede med samme tanker.

Slapper-stempel
Da Inger Støjberg smækkede døren i hovedet på V-formand Jakob Ellemann-Jensen (V), var det med en påstand om, at Venstre er på vej væk fra den stramme udlændingepolitik. Slam!
Bortset fra lårgramsning og øreslik er en slap udlændingepolitik det værste, en dansk politiker kan beskyldes for.

Støjberg har ikke ret i, at Venstres udlændingepolitik har ændret sig. Ikke det mindste faktisk – demonstreret af Venstres udlændingeudspil dagen før, der lagde op til en 37-timers aktivering af indvandrere på kontanthjælp.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00