Ugens målinger: Hver fjerde vil udvise muslimske indvandrere

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. Over en fjerdedel af danskerne svarer i en ny undersøgelse, at muslimske indvandrere bør udvises.

"Det er mildest talt temmelig skræmmende," siger professor Jørgen Goul Andersen om ny undersøgelse af befolkningens holdninger til muslimer.
"Det er mildest talt temmelig skræmmende," siger professor Jørgen Goul Andersen om ny undersøgelse af befolkningens holdninger til muslimer.Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

En fjerdedel vil udvise muslimske indvandrere
Lidt over en fjerdedel af befolkningen ønsker, at muslimske indvandrere skal udvises fra Danmark. Det skriver Mandag Morgen, som i samarbejde med statskundskabsprofessor Jørgen Goul Andersen har gennemført en undersøgelse af danskernes holdninger.

Resultatet oprører Jørgen Goul Andersen.

"Det er mildest talt temmelig skræmmende, uanset hvordan man tolker det. Udsmidning af muslimer strider jo mod religionsfriheden i Grundloven. At så mange alligevel erklærer sig enige i holdninger, som vi normalt har betragtet som utilstedelige, tyder på et forfald i demokratiske værdier, som man næsten kun kan bebrejde den politiske elite," siger professoren, der står bag undersøgelsen, til Mandag Morgen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00